Blog


Nahlédněte do zákulisí našeho centra nebo zjistěte novinky ze stomatologie.

Trendy sledujeme za vás, abychom vám a vašim dětem dopřáli tu nejlepší péči. Přečtěte si, co je nového.


Zubní hygiena u dětí

22. 4. 2024

Zubní hygiena je nedílnou součástí našeho ošetření. Vždyť jenom čistý zub může být zdravý!

Po skončení opravy všech zoubků Vašeho dítěte důrazně doporučujeme pravidelné návštěvy dentálních hygienistek v naší ordinaci.

Proč?

Ošetřením zubů totiž všechno nekončí, naopak začíná cesta ke zdravým zubům bez dalších kazů.Nedává nám smysl zuby jen opravit a poté Vás bez jakéhokoliv zlepšení Vašich zubních, čisticích a stravovacích návyků “nechat jít do světa”. Vždyť tyto staré návyky Vás k nám přivedly, způsobily kazy a problémy na Vašich zubech.

Chceme Vás naučit, jak o zuby perfektně pečovat, aby se předešlo dalším možným kazům a problémům. Neboť jen dokonale čistý zub se nekazí .Chceme zlepšit spolupráci Vašeho dítěte v ordinaci, nabízíme Vám proto trénovací návštěvy u našich zkušených hygienistek, které vám s péčí o zuby pomohou.

Konkrétně po celkové anestezii doporučujeme alespoň 4 návštěvy během prvního roku, obvykle v intervalu 3 týdny po zákroku, 1 měsíc, 3 měsíce a šest měsíců po ošetření. Tyto návštěvy slouží nejen k vyčištění zubů dítěte, ale zejména k instruktáži a vzdělávání rodičů při správné domácí péči o dětské zoubky. Neméně důležitou funkcí je i funkce zvykací, kdy se dítě bez tlaku seznamuje s prostředím zubní ordinace a naší práce v jeho pusince.

Na závěr častá otázka -Je návštěva DH vhodná a nutná, i když dítě absolutně nespolupracuje?Ano. Nedá se čekat, že absolutně nespolupracující pacient se během jedné návštěvy promění ve spolupracujícího, ale pouze opakovanými návštěvami a zkoušením a zvykáním se dá dosáhnout nějakého postupného zlepšení. Navíc rodič vždy od našich hygienistek získá informace o správném čištění, odpovědi na všechny své otázky a může si utřídit a ověřit všechny informace, co si o zubní hygieně našel na internetu a hlavně si vše individuálně vyzkoušet. Tato část se povede vždy, i bez spolupráce dítěte.

Pomozte vám fungovat tak, aby to dávalo smysl a objednejte se na svoji zubní hygienu.

Zubní hygiena u dětí
Modul: Blog