cz / en

Zubní hygiena u dětí

22/04/2024

Zubní hygiena je nedílnou součástí našeho ošetření. Vždyť jenom čistý zub může být zdravý!

Po skončení opravy všech zoubků Vašeho dítěte důrazně doporučujeme pravidelné návštěvy dentálních hygienistek v naší ordinaci.

Proč?

Ošetřením zubů totiž všechno nekončí, naopak začíná cesta ke zdravým zubům bez dalších kazů.Nedává nám smysl zuby jen opravit a poté Vás bez jakéhokoliv zlepšení Vašich zubních, čisticích a stravovacích návyků “nechat jít do světa”. Vždyť tyto staré návyky Vás k nám přivedly, způsobily kazy a problémy na Vašich zubech.

Chceme Vás naučit, jak o zuby perfektně pečovat, aby se předešlo dalším možným kazům a problémům. Neboť jen dokonale čistý zub se nekazí .Chceme zlepšit spolupráci Vašeho dítěte v ordinaci, nabízíme Vám proto trénovací návštěvy u našich zkušených hygienistek, které vám s péčí o zuby pomohou.

Konkrétně po celkové anestezii doporučujeme alespoň 4 návštěvy během prvního roku, obvykle v intervalu 3 týdny po zákroku, 1 měsíc, 3 měsíce a šest měsíců po ošetření. Tyto návštěvy slouží nejen k vyčištění zubů dítěte, ale zejména k instruktáži a vzdělávání rodičů při správné domácí péči o dětské zoubky. Neméně důležitou funkcí je i funkce zvykací, kdy se dítě bez tlaku seznamuje s prostředím zubní ordinace a naší práce v jeho pusince.

Na závěr častá otázka -Je návštěva DH vhodná a nutná, i když dítě absolutně nespolupracuje?Ano. Nedá se čekat, že absolutně nespolupracující pacient se během jedné návštěvy promění ve spolupracujícího, ale pouze opakovanými návštěvami a zkoušením a zvykáním se dá dosáhnout nějakého postupného zlepšení. Navíc rodič vždy od našich hygienistek získá informace o správném čištění, odpovědi na všechny své otázky a může si utřídit a ověřit všechny informace, co si o zubní hygieně našel na internetu a hlavně si vše individuálně vyzkoušet. Tato část se povede vždy, i bez spolupráce dítěte.

Pomozte vám fungovat tak, aby to dávalo smysl a objednejte se na svoji zubní hygienu.

Zubní hygiena u dětí
Modul: Blog